Eenvoudig stoofpotje met tempeh en couscous, lekker en gezond
Een gezond stoofpotje met groenten en tempeh om je aan op te warmen.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Totaal: 30 minutesminutes
Porties: 2porties/ personen
Ingrediënten
1ui, fijngesneden
1teentje look, fijngesneden
1wortel, in kleine blokjes
2stronkjeswitloof, in fijne reepjes
1rode paprika, in blokjes
150gchampignons, in kwarten
1bliktomatenblokjes (400g)
200gtempeh, in dunne plakjes
3elsojasaus
1tlpaprikapoeder
1tlcurrypoeder
1tlkomijn
1mespuntjecayenne of chilipoeder
120gvolkoren couscous
Bereiding
Marineer de tempeh ruim op voorhand in 3 eetlepels sojasaus.
Bak de tempeh in 1 theelepel olijfolie goudbruin. Is niet alle sojasaus opgenomen tijdens het marineren? Houd de overgebleven sojasaus dan bij voor straks. Zet de tempeh apart.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pot en fruit hierin de ui en look. Voeg de wortel, paprika, het witloof en de champignons toe. Laat zachtjes stoven tot alle groenten gaar zijn. Voeg indien nodig wat water toe.
Kruid de groenten met de curry, het paprikapoeder, de komijn, peper, zout en chili of cayenne.
Voeg de tomatenblokjes en de gebakken tempeh toe. Voeg nu ook de resterende sojasaus toe. Laat alles nog 5 minuten rustig sudderen.
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Serveer het stoofpotje met de couscous. Smakelijk!