Onion bhaji, Indische uienbeignets met dip van kokosyoghurt
Onion bhaji is een van onze favoriete bijgerechten uit de Indische keuken.
Soort gerecht: Bijgerecht, Hapjes, Snack, Voorgerecht
Totaal: 45 minutesminutes
Porties: 20stuks
Ingrediënten
Voor de onion bhaji
4uien, in dunne plakjes
200gkikkererwtenmeel
1elgaram masala
1tlgemalen koriander
1rode chilipeper, fijngehakt
1elverse gember, fijngehakt
3tenen knoflook, fijngehakt
1tlkomijnzaad
1tlvenkelzaad
1tlzout
1tlzwarte peper
150mlwater
500mlzonnebloemolie
¼tlzwart zout, kala namak
Voor de yoghurtdip
150mlkokosyoghurt
Verse koriander, fijngehakt
½ limoen, sap en rasp
½tlzout
½tlpeper
1teenknoflook, fijngehakt
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de onion bhaji - behalve het water, de zonnebloemolie en het zwarte zout - in een kom. Voeg dan het water toe en roer tot een dik beslag. Voeg eventueel een extra eetlepel water toe als het beslag te dik is.
Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Schep zodra de olie heet is 5-6 eetlepels van het beslag in de pan, afhankelijk van de grootte. Frituur de bhaji’s aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de olie en bestrooi met een klein beetje zwart zout. Ga net zolang door tot het beslag helemaal op is.
Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdip in een kom. Serveer de bhaji’s met de dip.
Extra informatie
Recept en foto uit Vegan Party Food van Jason Tjon Affo. Verkoopprijs €22,99 Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan