Kleurrijke paprikahummus, een gezonde vegan dip met rauwkost
Deze paprikahummus is heerlijk om te serveren bij een zomerse picknick of als tussendoortje.
Soort gerecht: Bijgerecht, Hapjes, Voorgerecht
Totaal: 10 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
400gkikkererwten, uit blik, uitgelekt en afgespoeld
2teentjesknoflook
1rode, gele of groene paprika, zaadjes verwijderd
1elcitroensap
3eltahini
2elolijfolie
½tlkomijnpoeder
3elwater
Garnering
Olijfolie
Pijnboompitten
Verse kruiden
Paprikapoeder
Bereiding
Mix alle ingrediënten, behalve het water, in een keukenmachine. Voeg beetje bij beetje het water toe tot je blij bent met de consistentie en de hummus zacht en romig is.
Schep de hummus in een kom, sprenkel er wat olijfolie over en garneer met pijnboompitten, verse kruiden en/of paprikapoeder.
Je kan de hummus afgedekt in de koelkast nog zo’n 3 tot 4 dagen bewaren.
Extra informatie
Recept en foto uit Vegan zuivel van Emelie Holm. Uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan