Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
5
from 1 vote
Pasta primavera, linguine met frisse lentegroenten
Een eenvoudig en licht pastagerecht boordevol groenten!
Soort gerecht:
Hoofdgerecht
Porties:
4
personen
Ingrediënten
▢
400
g
linguine
▢
olijfolie
▢
1
ui
,
fijngesneden
▢
2
teentjes
look
,
fijngesneden
▢
1
wortel
,
in blokjes van 5 mm
▢
0,5
courgette
,
in halve maantjes
▢
150
g
broccoli
,
in kleine roosjes
▢
6
groene asperges
,
in stukjes van 2 cm
▢
150
g
champignons
,
in schijfjes
▢
100
g
erwten
,
diepgevroren
▢
1
rode paprika
,
in blokjes van 1 cm
▢
250
ml
sojaroom
▢
1,5
el
edelgistvlokken
▢
1
el
provençaalse kruiden
▢
peper en zout
,
naar smaak
Om erbij te serveren:
▢
1
bosje
peterselie
,
fijngehakt
▢
vegan parmezaan
,
naar smaak
Bereiding
Snijd eerst alle groenten fijn zoals beschreven in de ingrediëntenlijst en zet deze klaar in kommetjes. Houd de toppen van de asperges apart.
Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
Zet een grote pan of pot met een dikke bodem op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Fruit de ui 2 minuten.
Voeg de look, wortel, aspergestukjes, peper, zout en de provençaalse kruiden toe en bak 5 minuten. Houd de toppen van de asperges nog apart.
Voeg nu de courgette, champignons, paprika en broccoli toe en laat 5 à 7 minuten bakken. Roer af en toe en voeg indien nodig een scheutje water toe.
Voeg de sojaroom, edelgist, erwten en aspergetoppen toe en laat nog 5 minuten verder garen. Proef en kruid eventueel bij met zout en peper.
Giet de pasta af en schep deze voorzichtig door de groenten.
Serveer met verse peterselie en vegan parmezaan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!
Tag
@bevegan.be
en gebruik de hashtag
#bevegan