Gezonde vegan ijsjes: banaan met vegan chocolade en toppings
Deze gezonde vegan ijsjes van banaan worden ongetwijfeld een hit op een kinderfeestje!
Soort gerecht: Dessert, Snack
In de diepvries:: 2 hourshours
Porties: 8personen
Ingrediënten
4bananen
220ghalfzoete vegan chocoladestukjes
1elkokosolie, gesmolten
120gpindakaas
35gpistachenootjes, fijngehakt
35gamandelen, fijngehakt
35gvegan sprinkles
5ggevriesdroogde aardbeien, fijngemalen
20gkokos, geraspt
20gaardappelchips, verkruimeld
70gvegan pretzels, verkruimeld
2elzeezoutvlokken
Bereiding
Bekleed een schaal of bord met bakpapier. Pel de bananen, snijd ze doormidden, prik een ijsstokje in het dikke eind van elke halve banaan en druk het stokje er tot halverwege in. Leg de bananen naast elkaar op de schaal en vries ze minstens 2 uur in.
Maak intussen de chocoladesaus. Doe de stukjes vegan chocolade met de kokosolie in een glazen kom. Plaats de kom op 750 W in de magnetron en zet die met tussenpozen telkens 30 seconden aan, tot de chocolade gesmolten is. Eventueel kun je de chocolade ook au bain-marie smelten. Giet de chocolade in een andere kom en zet opzij.
Verdeel alle toppings in aparte kommetjes.
Laat je gasten hun toppings uitkiezen en alvast in een kommetje doen. Per halve banaan heb je ongeveer 2 el topping nodig.
Het chocoladejasje wordt heel snel hard wanneer het in contact komt met de bevroren banaan, dus doop de banaan in de warme saus en rol hem vervolgens meteen door de gekozen toppings.
Extra informatie
Recept en foto uit Vegan op de plank van Kate Kasbee. Uitgeverij Terra.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan