Luchtige vegan cake met rum en een vulling van kokosslagroom
Een luchtige cake met rum en kokos die je perfect kan serveren bij een feestelijke gelegenheid.
Soort gerecht: Dessert
Bereidingstijd: 50 minutesminutes
Porties: 8personen
Ingrediënten
Voor de cake
175gbloem
140gsuiker
2tlbakpoeder, (+/- 8g)
75ggeraspte kokos
180mlvolvette kokosmelk, (uit een blikje)
60mlneutrale olie
rasp en sap van 1 biologische limoen
1tlvanille-extract, (of ½ theel. vanillepoeder of zaadjes van 1 vanillestokje)
30ml(kokos)rum, (of extra kokosmelk)
Voor de vulling:
1blikkokosmelk, (dat je 1 dag tevoren omgekeerd in de koelkast zet) Of vervang door 300g kokosyoghurt die je minstens 3 uur laat uitlekken
30gpoedersuiker
stukjesananas, (optioneel)
Voor de afwerking
50gkokosschaafsel, evt. geroosterd
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de bodem en rand in. Voor deze cake kan je een springvorm met een diameter van 20 cm gebruiken of een vierkante vorm van 18 x 18 cm.
Meng de bloem, suiker, het bakpoeder, ½ theelepel zout en de geraspte kokos in een kom.
Meng in een andere kom de kokosmelk, olie, de limoenrasp en de helft van het sap (of al het sap als je van zuur houdt), de vanille en rum. Meng de natte en de droge ingrediënten en doe het beslag in de springvorm.
Bak in het midden van de oven in ± 40 minuten gaar. Een houten satéprikker die in het midden van de cake gestoken wordt moet er droog, of misschien met wat kruimels eraan, uit komen. Neem de cake uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rekje.
Maak ondertussen de kokosslagroom volgens de instructies in dit recept.
Besmeer de cake met de kokosroom of uitgelekte kokosyoghurt, voeg eventueel stukjes ananas toe en bestrooi helemaal met kokosschaafsel. Snijd de taart in punten of vierkanten.