gefrituurde ajuintjes, of geroosterde sesamzaadjes
1avocado, in dunne schijfjes (optioneel)
plastic folie
Bereiding
Voor de sushirijst:
Breng de rijst in het koude water aan de kook in een zware pot met een zwaar deksel. Zodra het water kookt, voeg je een snuifje zout toe. Laat alles nog 50 minuten sudderen op een klein vuurtje.
Meng er, als de rijst gaar is en al het vocht opgenomen, de rijststroop en de rijstazijn onder.
Voor de vulling:
Stoom en verkruimel de tempeh. Meng er de andere ingrediënten onder en breng eventueel nog verder op smaak met wat kruidenzout.
Voor de afwerking:
Leg een vierkant stuk plastic folie op je werkblad. Leg een vel nori als een ruit op de folie met de blinkende kant naar onderen. Leg in het midden van de nori een vierkantje rijst van 6 op 6 cm en 0,5 cm dik. Besmeer met een laagje tempehvulling en leg er de velletjes gepekelde gember op. Bestrooi met sesam of gefrituurde ajuintjes. Werk af met schijfjes avocado indien gewenst.
Leg hierop weer 0,5 cm rijst en plooi de hoeken van de nori over je vulling tot een vierkant pakketje. Bevochtig de randen van de nori en kleef het pakketje dicht. Verpak het stevig in plastic folie.
Herhaal met de andere ingrediënten tot je 4 pakketjes hebt. Bewaar in de ijskast.
Snijd de vierkantjes diagonaal doormidden en serveer. Geniet van deze supergezonde sandwich!
Extra informatie
Recept en foto uit Vegans are better lovers. Viviane Van Dyck. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan