Gebruik een pan waar een deksel op past. Maak het eerste deel van de saus door 1 eetlepel van de olie in de pan te verhitten en daarin de helft van de gemberwortel, de ui en de helft van de knoflook aan te fruiten.
Voeg na een paar minuten 1 theelepel van de garam masala toe, gevolgd door de tomatenblokjes, de theelepel kristalsuiker en een halve theelepel zout. Voeg de pompoenblokjes toe en vervolgens 100 ml water. Leg het deksel op de pan en laat op laag vuur in zo’n 20 tot 30 minuten zachtjes garen.
Maak intussen deel twee van de saus door de yoghurt met de rest van de gemberwortel, knoflook, ½ theelepel zout, 2 theelepels garam masala, de kurkuma, het chilipoeder en de tomatenpuree in een keukenmachine of met een staafmixer glad te pureren. Schep er de uitgelekte kikkererwten door.
Voeg de yoghurtsaus toe aan de pompoen. Schep door. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
Garneer met koriander, serveer met rijst en naan.
Extra informatie
Recept en foto uit Vegan Comfort. Plantaardig comfort food met Oosterse smaken, Milou Van Der Will. Uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan