Vegan driekoningentaart: taart met frangipane en bladerdeeg
Deze vegan driekoningentaart is een heerlijke taart om te delen. Wie de boon vindt wordt koning van de dag.
Soort gerecht: Dessert
Bereidingstijd: 45 minutesminutes
Porties: 8personen
Ingrediënten
2rollenvegan bladerdeeg
250gamandelmeel
200grietsuiker
3elzonnebloemolie, ontgeurd
40gmaïszetmeel
20clsojaroom, + extra om de taart te bestrijken
1tlamandelextract
1amandel, of iets anders om in de taart te verstoppen
Optioneel
Bloemsuiker, om te versieren
Bereiding
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Begin met de droge ingrediënten. Meng het amandelmeel, de rietsuiker en het maïszetmeel in een kom.
Meng in een andere kom de zonnebloemolie met de sojaroom en het amandelextract.
Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot alles goed gemengd is.
Leg een vel bladerdeeg in een taartvorm met een diameter van 28 cm en druk de bodem goed aan. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
Verdeel de amandelcrème over het deeg. Plaats de amandel in de vulling, maar niet te dicht bij het midden.
Snijd een kleinere cirkel uit het tweede vel bladerdeeg. De cirkel moet net groot genoeg zijn om de vulling te bedekken. Leg de cirkel op de vulling en prik een gaatje in het midden zodat er straks geen luchtbel ontstaat.
Plooi de randen van het onderste bladerdeeg over het deksel. Indien gewenst kan je een motief aanbrengen in het deksel door zachte inkervingen te maken met een mes. Bestrijk het deksel met wat sojaroom om een glanzend effect te krijgen.
Bak de taart 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Versier de randen van de afgekoelde taart eventueel met bloemsuiker.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan