Vegan hapje: knapperige bloemkool hotwings met bbq saus
Deze bloemkool hotwings worden ongetwijfeld hét gespreksonderwerp op je volgende feestje. Serveer ze als hapje met een pittige bbq saus. Ze voldoen aan alle junkfood cravings, maar dan gezonder en lichter.
Soort gerecht: Hapjes, Snack
Bereidingstijd: 20 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
Voor de bloemkool wings
1bloemkool
200gbloem
1elkipkruiden
peper
zout
120mlwater
50gsrirachasaus
1zakjepanko
plantaardige frituurolie
Voor de barbecuesaus
50mlvegan sushi-azijn
30mlcola
30mlvegan appelsap
1elsojasaus , of tamari
2elbruine suiker
1elperenstroop
1tlsrirachasaus
1/2tlchilipoeder
1eltexmexkruiden
250mlketchup
1elahornsiroop
1elvegan wijnazijn
Bereiding
Zo maak je bloemkool hotwings:
Snijd voor de wings de bloemkool in roosjes en blancheer ze 1 minuut. Laat afkoelen.
Meng de bloem met de kipkruiden, peper en zout. Meng het water met de srirachasaus. Roer de bloem en de vloeistof door elkaar tot een pannenkoekenbeslag.
Zet een kommetje klaar met de panko. Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en rol ze daarna door de panko.
Frituur de bloemkool 3 minuten op 180°C.
Laat voor de barbecuesaus alle ingrediënten in een pannetje 15 minuten op laag vuur sudderen. Laat afkoelen.
Extra informatie
Recept en foto uit ‘Lento - Vegan zoals je het nog nooit proefde’. 60 overheerlijke recepten voor iedereen. Uitgeverij Lannoo.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan