Haal de blokken tofu uit de verpakking en leg ze in schone theedoeken. Zet er een pan op, zodat de tofu goed uitlekt.
Verwarm de oven voor tot 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de broodkruimels, olijfolie, cajunkruiden, het zout, knoflookpoeder, paprikapoeder en de edelgistvlokken in een kom.
Meng de sojamelk en appelazijn in een andere kom. Doe de maïzena in een derde kom.
Snijd de tofu in 24 tot 30 stukken. Haal de tofu eerst door de maïzena, daarna door het sojamelkmengsel en vervolgens door de broodkruimelmix. Leg de nugget op de bakplaat. Herhaal dit tot je alle nugget hebt gemaakt.
Zet de bakplaat 35 minuten in de oven en bak de tofunuggets tot ze krokant en goudbruin zijn. Draai de nuggets halverwege om.
Mix de vegan mayonaise met de Srirachasaus in een bakje.
Haal de tofunuggets uit de oven. Laat ze even afkoelen en serveer ze met de saus.
Extra informatie
Recept en foto uit Everyday Vegan van Lenna Omrani, Kosmos Uitgevers.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan