Mix alle ingrediënten in een foodprocessor tot een supergladde massa. Dit kan even duren, dus wees geduldig. Schraap de wanden van je foodprocessor af en toe even schoon. Voeg wat water of plantaardige melk toe als je de mix te dik vindt.
De hoeveelheid ricotta die je nodig hebt, hangt af van de grootte van de spaghettipompoen. Maak gerust wat extra ricotta als je een groot exemplaar hebt.
Zo maak je de pompoen:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de spaghettipompoen in de lengte in tweeën, lepel de zaadlijsten eruit en besprenkel met een eetlepel olijfolie.
Leg de pompoenhelften met de schil naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak 40-50 minuten in de oven. De exacte kooktijd van de pompoen hangt af van de grootte. Zorg ervoor dat hij nog stevig is vanbuiten, maar zacht vanbinnen.
Bereid intussen de romige vulling: bruin de look en de ui in wat olijfolie in een pan. Voeg de champignons en 1 tl zout toe en bak nog even aan. Voeg de gehakte spinazie toe en laat slinken. Voeg de ricotta, peper en 1 tl zout toe.
Laat de pompoen afkoelen tot je hem kunt aanraken. Trek het vlees met twee vorken uiteen tot ‘spaghetti’.
Lepel de spaghetti uit de twee pompoenhelften en meng onder de romige vulling. Vul hiermee de uitgelepelde pompoenen en bestrooi met parmezaan.
Rooster nog 8 minuten in de oven.
Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto uit The Radiant Table, toegankelijke plantaardige gerechten voor een sfeervolle tafel door Morgane Van Marcke. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan