Meng de bloem, het boekweitmeel, havermeel en rijstmeel met het wijnsteenbakpoeder en zout in een grote kom.
Voeg de haver- of sojamelk toe en roer tot een glad beslag.
Verhit een anti-aanbakkoekenpan (bijvoorbeeld een keramische, liever geen teflon). Heb je deze niet, vet de pan dan voor elke pannenkoek een beetje in. Giet een hoopje beslag in de pan en beweeg de pan schuin in het rond zodat de hele bodem bedekt wordt.
Bak mooie dunne pannenkoeken van het beslag.
Stapel de pannenkoeken op, en doe er eventueel toppings naar keuze tussen. Het ziet er heel feestelijk uit om de taart met slagroom, aardbeien, sprinkles en kaarsjes te versieren.
Als je graag wat meer kleur in de taart wil brengen kan je ook natuurlijke kleurstoffen gebruiken zoals kurkuma, spirulina en bietenpoeder. Roer deze bijvoorbeeld door het beslag om een mooie regenboogtaart te maken.
Tip
Maak met de droge ingrediënten een pannenkoekenmix voor meerdere keren, zo hoef je de volgende keer de droge mix alleen maar met melk aan te lengen tot een beslag! Je kunt ook wat vanillepoeder of -extract door het beslag mengen voor een extra vanillesmaak.
Extra informatie
Recept en foto uit Family.Eat.Plant, vegan familierecepten voor jong en oud van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Kosmos Uitgevers.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan