Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
4.50
from
4
votes
Pesto genovese: vegan groene pesto
Een snelle vegan pesto genovese maak je met weinig ingrediënten. De parmezaanse kaas vervangen we door extra pijnboompitten en edelgistvlokken. Je kan spinazie of rucola toevoegen voor wat extra groen, of cashews als je het graag romiger maakt.
Soort gerecht:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
5
minutes
minutes
Porties:
4
personen
Ingrediënten
▢
2
tenen
knoflook
,
geperst
▢
40
g
edelgistvlokken
▢
2
handen
verse basilicum
▢
70
g
pijnboompitten
,
geroosterd, of cashewnoten
▢
olijfolie
,
naar smaak
▢
zout en peper
Optioneel:
▢
extra bladgroen zoals spinazie of rucola
▢
cashewnoten
,
voor meer romigheid
Bereiding
Stamp in een vijzel of mix de ingrediënten en giet langzaam wat olijfolie erbij tot je een romig geheel krijgt.
Kruid bij met peper en zout.
Extra informatie
Foto's:
Emy Elleboog
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!
Tag
@bevegan.be
en gebruik de hashtag
#bevegan