Op de BBQ geroosterde bloemkool met tandoori marinade
Voor dit recept maken we een marinade met tandoorikruiden. De bloemkool wordt traag gegaard op de barbecue, heerlijk!
Soort gerecht: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 40 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
300mlplantaardige yoghurt
1tlgaram masala
1tlkorianderzaad, gemalen
1tluienpoeder
3tlchilipoeder
1tlpaprikapoeder
1tlzout
2tenen knoflook, geperst
1bloemkool
Bereiding
Doe 200 ml van de yoghurt in een schaal en mix met de garam masala, de gemalen koriander, het uien-, chili- en paprikapoeder, het zout en de knoflook tot een marinade. Houd 2 theelepels van de marinade apart.
Smeer de bloemkool royaal in met de marinade. Leg op een barbecue en rook in 25 tot 30 minuten gaar met gesloten deksel. Prik voorzichtig met een mes in de kool om te checken of die gaar is.
Mix de achtergehouden marinade met de resterende yoghurt. Serveer als dip bij de geroosterde bloemkool.
Extra informatie
Recept en foto’s uit Vegan Summer van Milou Van Der Will. Verschenen bij Uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan