Deze salade met watermeloen is een heerlijk bijgerecht voor je BBQ. Door de marinade worden de blokjes meloen echte smaakbommen.
Soort gerecht: Bijgerecht
Voorbereiding: 15 minutesminutes
Om te marineren: 30 minutesminutes
Totaal: 45 minutesminutes
Porties: 2personen
Ingrediënten
2elsojasaus
1tlsesamolie
1tlsriracha
½watermeloen, geschild en in blokjes
200gtofu, gerookt, in stukjes gesneden of vervang door vegan feta
1avocado, in blokjes
2vellennori, in kleine stukken gescheurd
1lente-ui, in dunne ringetjes
Bereiding
Mix de sojasaus, sesamolie en sriracha tot een marinade.
Leg de watermeloen in de marinade. Laat een half uur zo staan.
Vis de watermeloen uit de marinade en leg op een schaal. Voeg de gerookte tofu en de avocado toe en meng. Verdeel de nori en lente-ui over de salade en geef de marinade erbij als dressing.
Extra informatie
Recept en foto’s uit Vegan Summer van Milou Van Der Will. Verschenen bij Uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan