Nodig familie of vrienden uit en geniet van een heerlijk vegan madeleine cakeje met een tas thee of koffie.
Soort gerecht: Dessert, Snack
Voorbereiding: 20 minutesminutes
Bakken: 20 minutesminutes
Totaal: 40 minutesminutes
Porties: 24madeleines
Ingrediënten
180gsojamelk
145gfijne kristalsuiker
200gtarwebloem, T45
45gaardappelzetmeel
14gbakpoeder
20gamandelmeel
2gzout
50gkokosolie, gesmolten
55gdruivenpitolie
5gvanille-extract
20ggeraspte citroenschil, van een onbespoten citroen
Bereiding
Meng de sojamelk en fijne kristalsuiker tot de suiker volledig is opgelost.
Zeef in een kom de tarwebloem, het aardappelzetmeel, bakpoeder, amandelmeel en zout.
Meng de kokosolie, druivenpitolie, gezoete sojamelk en het vanille-extract en voeg hier de gezeefde droge ingrediënten en citroenschil aan toe. Meng goed.
Verhit de oven tot 230°C (heteluchtoven). Vet een madeleinevorm in en schep het beslag in een spuitzak. Vul de madeleinevormpjes tot twee derde met het beslag. Zet ze 15 tot 20 minuten in de oven. De madeleines zijn gaar als ze mooi goudbruin zijn.
Extra informatie
Recept en foto’s uit Van de vegan bakker, brood, gebak, koekjes, cakes & meer. Verschenen bij Uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan