Met dit recept maak je een heerlijke vegan quiche zonder ei. De combinatie van tofu, broccoli en spinazie voorziet je bovendien meteen van een stevige portie calcium en ijzer.
Soort gerecht: Brunch, Lunch
Voorbereiding: 50 minutesminutes
Ingrediënten
1velvegan bladerdeeg
250gverse spinazie
1broccoli, middelgroot
1teentjelook
1bloktofu, ongeveer 350g
4tlcurrykruiden
2tlkurkuma
2elongezoete amandelmelk
2elcitroensap
peper en zout, eventueel kala namak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stoom de broccoli gaar tot je er met je vork vlotjes in kan prikken.
Bak de spinazie in een pan met olijfolie en look. Kruid af met peper en zout.
Mix de tofu, currykruiden, kurkuma, amandelmelk, citroensap, peper en zout in een blender tot een glad mengsel. Tip: gebruik kala namak om de smaak van ei te krijgen.
Leg het bladerdeeg in een met bakpapier beklede taartvorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
Meng het tofumengsel met de spinazie en broccoli en stort dit mengsel in de taartvorm.
Bak de quiche ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer warm of koud met een salade. Smakelijk!
Extra informatie
Foto's en recept van Janne Daems. Bekijk meer van haar recepten op haar Instagramkanaal Vegan by Janne.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan