Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
5
from
4
votes
Gezonde vegan snickers
Met dit recept maak je heerlijke
vegan snickers
met eenvoudige ingrediënten.
Soort gerecht:
Snack
Porties:
10
snickers
Ingrediënten
Voor de bodem:
▢
150
g
havermout
▢
40
g
kokosolie
,
niet gesmolten
▢
2
lijnzaad eivervangers
,
2 el gemalen lijnzaad mengen met 4 el water en even laten staan
▢
2
el
appelmoes
Voor de vulling:
▢
10
dadels
▢
30
g
vegan kwark
,
vb Alpro Go On
▢
70
g
pindakaas
▢
75
g
pindanoten
▢
100
g
vegan chocolade
▢
15
g
kokosolie
▢
1
snuf
zout
Bereiding
Voor de bodem:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Mix de havermout tot meel en meng met de kokosolie, lijnzaadeieren en appelmoes.
Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier (Wij gebruikten een bakvorm van 11 x 30 cm). Spreid het deeg over de bakvorm en druk goed aan.
Bak gedurende 12 minuten.
Voor de vulling:
Week de dadels 10 minuten in kokend heet water. Dek het kommetje af zodat de warmte niet ontsnapt.
Mix de dadels, kwark en pindakaas en voeg een snuf zout toe. Spreid dit mengsel over de gebakken bodem in de bakvorm.
Verdeel de pindanoten over de bakvorm en druk zachtjes aan.
Zet de bakvorm gedurende enkele uren in de vriezer zodat de vulling hard wordt.
Maak nu de snickers:
Smelt de chocolade au bain marie met de kokosolie en laat even afkoelen.
Haal de bakvorm uit de vriezer en snijd de snickers in repen.
Dip de repen met de bovenkant in het chocolademengsel en laat even hard worden in de koelkast.
Smakelijk!
Extra informatie
Foto's en recept van Janne Daems. Bekijk meer van haar recepten op haar Instagramkanaal
Vegan by Janne
.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!
Tag
@bevegan.be
en gebruik de hashtag
#bevegan