Met dit recept maak je heerlijke gnocchi van zoete aardappel gebakken in salieboter, geserveerd met geroosterde kerstomaatjes, olijven en kikkererwten.
Zet een grote pot water op het vuur. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokken. Voeg de zoete aardappel toe aan het water en breng aan de kook tot de aardappelen zacht zijn.
Giet de zoete aardappel af onder koud water en pureer tot er geen brokken meer in zitten. Laat de puree afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de kerstomaatjes in twee en verspreid ze over een grote ovenschotel samen met de kikkererwten. Besprenkel met olijfolie en kruid met paprikakruiden, kippenkruiden, peper en zout. Roer even zodat de kruiden en olijfolie goed gemengd zijn en zet in de oven gedurende 20 minuten.
Maak nu de gnocchi. Meng de bloem onder de afgekoelde zoete aardappelpuree. Verdeel het deeg in 4 porties en rol lange worsten met een diameter van 2 cm. Snijd deze worsten vervolgens in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.
Rol de gnocchi met een vork zodat er groefjes in komen. Zo blijft de saus beter aan de gnocchi kleven.
Breng een grote kom water aan de kook. Voeg de gnocchi in porties toe aan het water. Kook tot de gnocchi boven drijven (dit duurt ongeveer 2 minuten). Schep de gnocchi uit op een bord.
Verhit een grote pan op het vuur met plantaardige boter. Voeg naar smaak verse tijm en salie toe. Bak de gnocchi in de pan tot ze een korstje hebben. Werk af met een kneepje citroensap.
Om te serveren:
Schep de warme gnocchi in een bord en schep de geroosterde kerstomaatjes en kikkererwten hierover. Werk af met enkele groene olijven en eventueel ook wat van de olie waarin de olijven zaten. Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto's van Janne Daems. Bekijk meer van haar recepten op haar Instagramkanaal Vegan by Janne
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan