Met dit kleurrijke dessert scoor je ongetwijfeld punten: een heerlijke vegan en glutenvrije pistache cheesecake met chocoladebodem.
Soort gerecht: Dessert
Voorbereiding: 30 minutesminutes
Rusttijd: 3 hourshours
Totaal: 3 hourshours30 minutesminutes
Porties: 1taart (10 à 12 stukken)
Ingrediënten
Voor de bodem
250gamandelen
50ghavermout
30gcacaopoeder
15Medjoul dadels
1elagavesiroop
1/2tlvanille-extract
1/4tlzout
Voor de vulling
200gpistachenoten, gepeld
1blikkokosmelk, (gebruik alleen het dikke en romige gedeelte)
100mlamandelmelk
150gahornsiroop
5elkokosyoghurt
2elkokosolie, vast
1tlvanille-extract
1elcitroensap
Voor de garnering
pistachenoten, gepeld
kokos, geraspt
Bereiding
Voorbereiding
Breng hiervoor ongeveer 500 ml water aan de kook. Doe alle pistachenoten in een kommetje en giet het kokende water eroverheen. Laat dit voor minimaal 3 uur staan, zodat ze helemaal zacht worden.
Maak de bodem
Doe de amandelen, havermout en cacaopoeder in een keukenmachine. Maal tot een brokkelig mengsel. Doe nu de dadels, agavesiroop, het vanille-extract en zout erbij, en mix tot een stevig deeg.
Gebruik je handen om het deeg in een taartvorm te verdelen. Zorg dat je de bodem en de buitenste randen goed aandrukt.
Bereid de vulling
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een blender of keukenmachine en mix tot een romig en dik mengsel. Zorg dat de geweekte pistachenoten helemaal fijn gemalen zijn, anders proef je nog kleine stukjes in de vulling. Verdeel de vulling vervolgens over de bodem.
Zet de taart voorzichtig in de vriezer en laat minimaal 3 uur staan, tot de vulling stevig is. Let op: in de koelkast zal de vulling niet opstijven, je hebt echt de vriezer nodig!
Afwerking
Haal de cheesecake na 3 uur uit de vriezer en laat een paar minuutjes 'ontdooien'. Verdeel er eventueel nog wat pistachenoten en geraspte kokos overheen. Snijd de taart vervolgens in stukken. That's it!