Deze heerlijke quiches zonder ei zijn gemakkelijk klaar te maken en leuk als onderdeel van een brunch of als aperitiefhapje. Ze zijn glutenvrij en mogelijk ook sojavrij.
Soort gerecht: Bijgerecht, Brunch, Hapjes, Voorgerecht
Voorbereiding: 10 minutesminutes
Bereidingstijd: 20 minutesminutes
Tijd om de cashewnoten te weken: 12 hourshours
Totaal: 12 hourshours30 minutesminutes
Porties: 15miniquiches van 5 cm
Ingrediënten
1cupcashewnoten, 12u geweekt in water, afgegoten en afgespoeld. Ook als je een heel krachtige blender hebt, moeten de cashewnoten geweekt zijn. (1 cup = 150g)
½cupzwarte of groene olijven, fijngehakt (½ cup = 125 ml)
¼cupzongedroogde tomaten, fijngehakt (¼ cup = 60 ml)
1 à 2pruimtomaten, in fijne plakjes gesneden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een (mini)muffinbakvorm in met een beetje olijfolie. Gebruik bij voorkeur een vorm uit silicone.
Meng cashewnoten, melk, olie, kikkererwtenbloem, maïszetmeel, edelgistvlokken, zout, mosterdpoeder en peper in een foodprocessor tot een egale romige massa. Onderbreek het mixen af en toe om de zijkanten af te schrapen met een pannenlikker.
Voeg de olijven en zongedroogde tomaten toe en mix heel kort zodat alles gemengd is, maar de stukjes olijven en zongedroogde tomaat intact blijven.
Schep het mengsel in de muffinvormpjes en garneer met een schijfje tomaat. Bak gedurende 20-25 minuten tot de vulling stevig aanvoelt en de bovenkant goudbruin gekleurd is.
Laat minimum een kwartiertje afkoelen in de bakvorm vooraleer je ze opdient.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan