Tiramisu, wie houdt er niet van? Met dit eenvoudig recept maak je heerlijke vegan tiramisu met kokosyoghurt.
Soort gerecht: Dessert
Voorbereiding: 15 minutesminutes
Porties: 2personen
Ingrediënten
1blikkikkererwten
70gsuiker
300gkokosyoghurt, ongezoet
300gvegan digestive koekjes
3elamaretto
100mlkoffie
1elcacaopoeder
Bereiding
Zet de koffie en laat deze afkoelen.
Giet het blik kikkererwten af boven een kom. Je hebt voor dit recept enkel het vocht nodig. De kikkererwten kan je in de koelkast bewaren om bv. hummus te maken.
Klop het vocht van de kikkererwten op met een elektrische klopper (met de hand lukt het niet). Voeg de suiker geleidelijk aan toe en klop nog een minuut door.
Meng de kokosyoghurt erdoor.
Verkruimel de koekjes in een bord en meng de koffie en de amaretto erdoor.
Verdeel de kokosmengeling over 2 glaasjes en wissel af met een laagje koekjes. Eindig met wat cacaopoeder bovenop.
Laat de tiramisu enkele uren in de koelkast opstijven voor je deze serveert.