Tempeh is verrassend lekker als je het op de juiste manier klaarmaakt. Deze vijfkruiden-tempeh smaakt overheerlijk en combineert perfect met een gestoomd broodje.
Vijfkruidenpoeder (optioneel, je kan dit ook kant-en-klaar kopen):
2steranijs
1tlanijszaad
1elkruidnagel
2elvenkelzaadjes
¼elsichuanpepers
1elkaneel
1tlgemberpoeder
Bereiding
Snijd de tempeh over de lengte door. Snijd in vierkante plakken. Zorg dat je 2 plakken per broodje hebt. Bestrooi met een beetje zout.
Verhit een koekenpan met arachideolie. Bak de tempeh.
Meng ondertussen voor het sausje de sojasaus, gembersiroop, rode peper, suiker, vijfkruidenpoeder en sesamolie. Als de tempeh goudbruin kleurt, giet je de saus in de pan. Haal onmiddelijk van de warmtebron. Wentel de plakken nog even door de saus en leg op een bord.
Besmeer de gestoomde broodjes eventueel met vegan mayo en beleg ze met de tempeh.
Serveer met komkommer of een pickle.
Voor de vijfkruidenmengeling:
Vijfkruidenpoeder (five spice) kan je kant-en-klaar kopen of je kan het zelf maken. Maal alle ingrediënten in een vijzel of keukenmachine tot een fijn poeder. Bewaar op een donkere plek in een goed afgesloten potje.