Deze hummus is een gezond alternatief voor chocoladepasta met kikkererwten, banaan en hazelnoot. Onweerstaanbaar lekker en bovendien klaar in 5 minuten! Deze chocoladehummus is heerlijk als snack met fruit of op een snee brood.
Spoel de kikkererwten en laat deze uitlekken. Het vocht (aquafaba) kan je bijhouden om een heerlijke chocomousse te maken.
Doe alle ingrediënten behalve de plantaardige melk in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
Voeg de plantaardige melk toe als je je chocoladepasta nog gladder en romiger wil maken. Mix opnieuw.
In een goed afgesloten pot kan je deze chocoladepasta 4 tot 5 dagen bewaren in de koelkast.
Extra informatie
* Zuivere hazelnootpasta vind je onder andere in biowinkels. Als je een goede keukenmachine hebt, kan je dit ook makkelijk zelf maken. Rooster de hazelnoten en verwijder de velletjes. Pureer glad in een keukenmachine.Recept en foto's van Veg & Fred.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan