Vegan burgers zelf maken is leuk om te doen en veel makkelijker dan je denkt! Met dit recept maak je een heerlijke Indiase tikka masalburger met zwarte bonen en portobello. Heerlijk met raita tussen een naanbroodje.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Indische keuken
Totaal: 30 minutesminutes
Porties: 4burgers
Ingrediënten
3elarachideolie
230gportobello, grof gesneden
1/2 + 1 1/2tlzout
130gzwarte bonen, gekookt
1middelgroterode ui, grof gesneden
5tenenknoflook
1tlverse gember, grof gesneden
1tlkomijnzaad, gemalen
1tlkorianderzaad, gemalen
1tlkurkuma
2tlgaram masala
1/2tlcayennepeper
4flinke elbroodkruim of panko
3elaquafaba, (uitgelekt vocht van kikkererwten)
70gkikkererwtenmeel
Vegan raita
150mlsojayoghurt
140gkomkommer, geschild en in dunne plakjes geschaafd
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de portobello 2 minuten met 1⁄2 theelepel zout. Laat uitlekken in een zeef.
Maal de gebakken portobello in een keukenmachine grof met de zwarte bonen, ui, knoflook, gember, komijnzaad, koriander, kurkuma, garam masala, cayennepeper en 1 1⁄2 theelepel zout.
Doe in een kom. Voeg broodkruim of panko, aquafaba en het kikkererwtenmeel toe. Kneed met je handen tot een soepel ‘deeg’. Is het nog te nat, voeg je een klein beetje kikkererwtenmeel toe.
Vorm met natte handen 4 burgers van het deeg.
Maak de vegan raita door de sojayoghurt in een kommetje te mengen met de komkommer, munt en een snuf zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 8 minuten gaar. Keer regelmatig.
Serveer de burgers in knoflooknaan met de vegan raita.