Een supereenvoudig recept om zelf vegan feta te maken. Dit recept vereist geen moeilijke ingrediënten en is snel klaar. Je moet alleen even geduld hebben om alle smaken te laten trekken. Lekker in salades of bij pasta.
Soort gerecht: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Voorbereiding: 10 minutesminutes
Laten rusten in de frigo: 2 daysdays
Porties: 4porties
Ingrediënten
400gtofu
1citroen, geperst
120mlappelciderazijn
60mlwitte wijn, kies een frisse wijn
60mlwater
60 mlolijfolie
1elbasilicum, gedroogd
1elrozemarijn, gedroogd
1eltijm, gedroogd
2tlpeterselie, gedroogd
2tloregano, gedroogd
4tenenknoflook
1tlzout
¼tlpeper
Bereiding
Pers eerst het vocht uit de tofu zodat deze de smaken beter zal opnemen. Wikkel de tofu tussen een propere keukenhanddoek of keukenpapier en leg er iets zwaars op. Laat een uur zo staan.
Snijd de knoflook grof, pers de citroen en mix met alle andere ingrediënten, giet in een goed afsluitbare pot.
Snijd de tofu in kleine blokjes. Doe de tofu in de pot in de marinade en laat 2 à 3 dagen trekken in de frigo.