Maak eerst ‘smoked carrots’. Breng water met zout aan de kook in een grote pot. Maak met de dunschiller dunne slierten van de wortelen. Kook ze 5 minuten. Giet af en doe ze opnieuw in een pot. Doe hierover 5 el olijfolie, 5 el tamari, 5 el liquid smoke, 100 ml water en wat zout. Meng goed. Laat 1 nacht marineren. Proef even of je de wortelen zout genoeg vindt.
Laat de broccoli en spruiten 20 minuten koken in water met een blokje bouillon of in verse groentebouillon.
Ontdooi de spinazie in een pannetje.
Neem een ovenschotel en doe er wat olijfolie in. Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak nu laagjes van lasagnevellen, gemarineerde wortel, spinazie en sojaroom. Over elke laag doe je edelgistvlokken, peper en zout. Ga zo door tot de schotel voor de helft gevuld is. Eindig met een laagje lasagnevellen.
Doe hierover de gekookte broccoli en spruitjes.
Doe er de rest van de sojaroom over, samen met de Violife of een andere plantaardige kaas. Als je niet van plantaardige kazen houdt, kan je er ook wat extra edelgistvlokken over doen.
Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Kijk voor het serveren na of de vellen gaar zijn (door met een vork even in de lasagne te prikken).Smakelijk!