Mix de bloem en het water tot een gladde consistentie in een kleine tot middelgrote schaal tot er geen brokken meer overblijven. De consistentie moet vergelijkbaar zijn met die van muurverf.
Spreid de panko uit in een andere schaal.
Voor de spiesjes:
Snijd de groenten naar keuze in schijfjes van 1 cm dikte. Je kan verschillende groenten gebruiken. Bij de ingrediënten vind je een lijst van de meest gebruikte groenten. Let er wel bij op om geen tomaten te gebruiken, het sap zou te veel spatten tijdens het bakken in de olie. Indien je aubergine gebruikt, bestrooi je de schijfjes met zout en laat deze gedurende 1 minuut rusten. Spoel ze af met water en droog nadien af met keukenpapier of -handdoek. Voor paprika: pel de paprika en verwijder de steel en pitten. Snij ze vervolgens in de lengte door in brede stukken.
Prik de gesneden groenten op spiesjes en dompel ze onder in het beslag en nadien in de panko.
Verwarm de frituurolie tot 180°C in een pot of een frituurketel.
Frituur de Kushi Katsu 1 per 1 gedurende maximum 2 minuten. Laat de gefrituurde Kushi Katsu uitlekken op keukenpapier.
Voor de saus:
Meng alle ingrediënten voor de saus samen in een kom. Doe hetzelfde voor het gearomatiseerd zout als je dit gebruikt.
Serveer de Kushi Katsu met de dipsaus en gearomatiseerd zout om erover te strooien.