Deze eenvoudige Indische curry smaakt heel lekker als bijgerecht of als eenvoudige lunch. Gebruik rode linzen voor een zachte structuur.
Soort gerecht: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Oosters
Totaal: 40 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
50ggember, fijngeraspt
2aubergines, in blokjes gesneden (kleine aubergines)
3tomaten, in blokjes gesneden (grote tomaten)
kokosolie
2tlcurrykruiden
1,5cuprode linzen, gedroogd
1,5cupwater
100mlkokosroom
zout
Bereiding
Smelt een klontje kokosolie in een grote wokpan. Zet het vuur niet te hoog.
Bak de stukjes aubergine aan tot die goudbruin zien.
Voeg look, gember en currypoeder toe en bak even mee tot alle aroma’s vrijkomen.
Voeg de tomaten toe en een snufje zout.
Voeg de linzen en het water toe. Roer goed om.
Laat het geheel zachtjes koken tot de linzen de gewenste beet hebben. Dit duurt ongeveer een twintigtal minuten. Voeg de kokosroom toe en roer nog even om.
Proef en kruid naar smaak bij met currypoeder, kokosroom en zout.Smakelijk !
Extra informatie
Recept en foto’s van Evelien van goodfoodgoodpeoplegoodtimes en Stefanie van foodloveblog voor La Vie Est Belle
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan