750gbonen, voorgekookt, rode, zwarte of witte naar keuze
Afwerking
tortillachips
opgelegde jalapeno
verse koriander
plantaardige yoghurt, kokos of soja
limoenpartjes
Bereiding
Stoof in wat olie de prei, rode ui, spitskool, paprika, knoflook en pepers aan tot ze glazig en half gaar zijn. Voeg alle kruiden toe en bak nog even mee.
Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed. Voeg dan het water en de tomatenblokjes toe en laat nog een 40-tal minuten op een zacht vuur verder pruttelen.
Voeg na 30 minuten de afgespoelde bonen toe.
Serveer met corn nacho’s, opgelegde jalapeno, koriander en wat kokos- of sojayoghurt en een partje limoen.Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s uit : Plan Vegan, Borgerhoff & Lamberigts. Copyright fotografie Bram Debaenst.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan