Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
4.50
from
6
votes
Mozzarella van cashewnoten
Deze mozzarella is echt ge-wél-dig! Door het tapiocameel wordt de kaas lekker stretchy.
Keuken:
Italiaans
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
weektijd van de cashewnoten:
6
hours
hours
Totaal:
10
minutes
minutes
Porties:
1
grote bol van 250g
Ingrediënten
▢
200
ml
water
▢
3
el
cashewnoten
,
geweekt
▢
1
tl
edelgistvlokken
▢
20
g
tapiocameel
▢
zout
,
naar smaak
▢
enkele
druppels
citroensap
Bereiding
Voeg het water en de geweekte cashewnoten samen in een blender en mix alles goed tot een gladde structuur.
Voeg edelgistvlokken, tapiocameel, zout en druppels citroensap toe en mix nog even mee.
oeg alles samen in een pannetje en breng het aan de kook. Laat alles even doorkoken. Je moet nu de structuur hebben van gesmolten mozzarella.
Laat afkoelen en gebruik het als mozzarella voor op je pizza.
Extra informatie
Recept en foto’s uit : Plan Vegan, Borgerhoff & Lamberigts. Copyright fotografie Bram Debaenst.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!
Tag
@bevegan.be
en gebruik de hashtag
#bevegan