De vegan pannenkoekjes blijven vrij vochtig en smeuïg binnenin, zo’n beetje stevige havermoutpap in pannenkoekenvorm.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Totaal: 5 minutesminutes
Porties: 2personen
Ingrediënten
1cuphavermout, (1 cup havermout= 90 gr)
1elamandelen
2bananen, gerijpt
½cupamandelmelk, gebruik 1/2 à 3/4 cup (omgerekend is dit 125 à 185 ml amandelmelk)
¼tlvanille-extract, optioneel
Bereiding
Maak in een foodprocessor of blender havermoutmeel van de havermout. Voeg hier de amandelen bij en maal ze fijn.
Voeg als laatste de bananen, 1/2 cup amandelmelk en het vanille-extract eraan toe en blend tot het een smeuïge massa is. Vind je het deeg iets te vast? Voeg dan geleidelijk aan nog wat amandelmelk toe, maar zorg dat het in totaal zeker niet meer dan 3/4 cup is.
Verhit een antikleefpan op middenhoog vuur met wat arachideolie of sojaboter. Bak vervolgens de pannenkoeken tot ze mooi bruinen aan de onderkant. Hiervoor kijk je best regelmatig, maar een goede indicatie is als de randen van de pannenkoek aan de bovenkant verkleuren.
Serveer met choco of suiker of wat je maar lekker vindt. Smakelijk!