Deze hemelse vegan tiramisu met framboos is snel klaar en altijd een groot succes bij je gasten!
Soort gerecht: Dessert
Totaal: 20 minutesminutes
Porties: 6personen
Ingrediënten
160gcashewnoten , een paar uur in water geweekt en vervolgens afgegoten
250gsojavanillepudding
1elbruine rum
80gpoedersuiker
250mlopklopbare sojaroom
500gdiepvriesframbozen, of andere rode vruchten, ontdooid
1pakjevegan koekjes, “Digestive” koekjes zijn heel hard aanbevolen. Het feit dat ze volkoren zijn is, in tegenstelling van wat je zou verwachten, een absolute meerwaarde!
Bereiding
Mix de cashewnoten in een blender héél goed fijn samen met de sojavanillepudding en een eetlepel bruine rum.
Klop 1 brikje sojaslagroom op tot je slagroom hebt. Meng vervolgens de slagroom heel voorzichtig met het cashew-puddingmengsel. Bewaar het mengsel in de koelkast tot je de laagjes maakt.
Laat de frambozen ontdooien op kamertemperatuur zodat je ze makkelijker kan mixen. Mix 500g diepvriesframbozen met 80g poedersuiker met een staafmixer in een hoge beker tot een vloeibare saus. Als je wil kan je met een fijne zeef de pitjes er uitfilteren.
Neem ten slotte een grote schaal of kleinere glazen potjes en maak de tiramisu door laagjes witte en rode saus af te wisselen met een laag koekjes. Als je de tiramisu in glaasjes serveert, kan je de koekjes verkruimelen zodat je ze beter over de volledige oppervlakte kan verdelen. Tip: Doe de koekjes in een ziplock zakje en rol erover met een deegrol of glazen fles. Leg niet meer dan 1 laag koekjes per vingerdikke laag saus, anders krijg je een te droog dessert. Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan