Nicecream is een gezonde en lekkere variant van klassiek ijs. Dit recept is supereenvoudig. Het enige wat je nodig hebt zijn rijpe bananen en een scheutje plantaardige melk. Om bananenijs te maken gebruik je best heel erg rijpe bananen, dus met al flink wat bruine spikkels op hun jasje. Je pelt ze, snijdt ze eventueel in stukjes en steekt ze in een doos in de diepvries.
Soort gerecht: Dessert
Totaal: 5 minutesminutes
Porties: 1portie
Ingrediënten
2bevroren bananen
eventueel een scheutje plantaardige melk
Chocolade ijs
1el cacao
Stracciatella
2elvegan chocolade, gehakt
Pinda ijs
1elpindakaas
Fruitijs
1handjevolfruit, naar keuze
Pistacheijs
2elpistachenoten
Vanille
½tlvanille-extract
Toppings (optioneel)
chocolate chips
raw cacao nibs
karamelsaus
ahornsiroop
noten, gehakt
hagelslag
vegan slagroom
Bereiding
Doe de banaan in je blender en mix tot het een smeuïge massa wordt, als je blender niet zo krachtig is, kun je een scheutje melk toevoegen, dat vergemakkelijkt het proces.
Om verschillende smaken aan je ijs te geven, kun je één of meerdere van bovenstaande ingrediënten aan je nicecream toevoegen. Doe dit telkens voor het blenden. Indien je pistache ijs maakt mix je beter eerst de pistachenoten voor je de banaan erbij mixt, tenzij je graag stukjes noot hebt.