Klassieke stoofpot in een vegan jasje. Dit recept is op basis van seitan. Voor een glutenvrije variant kan je de seitan vervangen door jackfruit.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Hongaars
Voorbereiding: 30 minutesminutes
Tijd om rustig te laten sudderen: 2 hourshours
Totaal: 2 hourshours30 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
2uien, in halve maantjes
2rode paprika's, in stukjes
2teentjeslook, fijngehakt
450gseitan, in hapklare stukken
snuifjecayennepeper
¼tlkomijnpoeder
1tlpaprikapoeder
1tltijm
2blaadjeslaurier
400gtomatenvlees
2eltomatenpuree
50mlgroentenbouillon
zout
Bereiding
Stoof de ui en paprika met wat zout in een scheutje olie op middenhoog vuur voor zo’n 10 minuten.
Voeg de seitan toe en bak verder zonder deksel zodat de seitan licht bruint bakt.
Voeg de look en kruiden toe en laat nog een minuut verder stoven.
Voeg het tomatenvlees, -puree en groentenbouillon toe en laat één à twee uur op een zacht vuur pruttelen.
Lekker met gebakken aardappels of rijst. Smakelijk!
Extra informatie
Je kunt van dit recept heel makkelijk ook een dikke, hartige, soep van maken door een halve liter groentebouillon toe te voegen.Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan