Deze granola is heel lekker om zo uit de doos te snoepen. Of eet het op de traditionele manier met plantaardige melk of yoghurt. Ook lekker met stukjes banaan erbij.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Voorbereiding: 5 minutesminutes
Baktijd: 30 minutesminutes
Totaal: 35 minutesminutes
Ingrediënten
3cupshavermout
½cupamandelen, gehakt
½cuphazelnoten, gehakt
½cupzonnebloempitten
2ellijnzaad
2tlkaneel
1tlspeculooskruiden
1cupappelmoes, ongezoet
1elagavesiroop, of kokosbloemsuiker (naar wens)
1 à 2elwater
125ggedroogde veenbessen
Bereiding
Meng alle ingrediënten, buiten de veenbessen, in een grote kom.
Verwarm de oven voor op 165°C.
Spreid de gemengde ingrediënten uit op met bakpapier beklede bakplaat.
Zet in de oven voor 30 minuten en roer om de 10 minuten.
Laat afkoelen en doe de granola met de veenbessen in een luchtdichte doos.