Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
5
from 1 vote
Eiersalade zonder ei
Deze vegan eiersalade is het bewijs dat vegans echt helemaal niks hoeven te missen. Om de eismaak te krijgen, gebruiken we in dit recept zwart zout of kala namak. Heerlijk als broodbeleg.
Soort gerecht:
Brunch, Hapjes, Lunch, Ontbijt
Keuken:
Belgisch
Totaal:
5
minutes
minutes
Porties:
2
personen
Ingrediënten
▢
250
g
tofu
▢
2
el
veganaise
▢
1
el
mosterd
▢
¼
tl
lookpoeder
▢
¼
tl
kurkuma
▢
½
tl
zwart zout (kala namak)*
▢
½
el
appelciderazijn
▢
2
el
bieslook
,
gehakt
▢
2
el
peterselie
,
optioneel
▢
peper
Bereiding
Prak de tofu en meng alle andere ingrediënten er door.
Je kunt wat extra bieslook en lente-uitjes nemen om je tofu-salade mooi af te werken.
Smakelijk!
Extra informatie
Je kunt ook gewoon zout gebruiken, maar kala namak geeft een lichte eiersmaak aan gerechten en past hier dus perfect.
Recept en foto's van
De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!
Tag
@bevegan.be
en gebruik de hashtag
#bevegan