Zon, muziek en vegan hotdogs eten in de tuin met vrienden, wat wil een mens nog meer? Met dit makkelijk recept voor vegan hotdogs til jij je partysnack naar een hoger niveau! Geniet ervan!
2elmosterd, naar keuze (bijvoorbeeld Franse mosterd)
Voor de ui-tomaattopping
1elkoolzaadolie
2rode uien, in plakjes
5cherrytomaatjes, gehalveerd
Snufchilivlokken
1eltamari , of zoutarme lichte sojasaus
2elgolden syrup , of agavesiroop
Voor de spicy maïstopping
1elkoolzaadolie
1bosui, schoongemaakt en diagonaal in dunne ringen
340gmaïs uit blik, uitgelekt
1tlsriracha
1eltamari of zoutarme lichte sojasaus
Bereiding
Maak de vegan worstjes klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voor de ui-tomaattopping: verhit een wok op middelhoog vuur tot hij begint te roken. Voeg een beetje koolzaadolie toe en draai de olie rond in de wok. Voeg zodra de olie heet is de rode uien en cherrytomaatjes toe en bak ze, al roerend, 30 seconden. Voeg dan de chilivlokken, tamari of lichte sojasaus en golden syrup toe en roerbak alles nog 2-3 minuten, tot de groenten zacht zijn. Schep ze in een hittebestendige kom en zet opzij.
Voor de spicy maïstopping: veeg de wok schoon en verhit hem opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de koolzaadolie toe en draai de olie rond in de wok. Voeg de bosui toe en roerbak een paar seconden. Voeg de maïs samen met de sriracha en tamari of lichte sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut, tot alles goed gemengd is. Zet tot gebruik opzij.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur tot hij lichtjes begint te roken. Snijd de hotdogbroodjes open en besmeer ze met de olijfoliespread. Leg ze 20 seconden in de grillpan, met de besmeerde kant naar beneden, en haal ze er dan voorzichtig uit; probeer de broodjes heel te houden.
Voor het samenstellen van de hotdogs: leg wat spinazieblaadjes in de broodjes, gevolgd door de vegan worstjes. Verdeel dan de ui-tomaat- en maïstopping erover en maak af met wat mosterd. Serveer meteen.
Extra informatie
Recept en foto uit Asian green van Ching-He Huang. Uitgeverij: Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan