Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
5
from 1 vote
Misosoep van tofu, gember & shiitake
Op zoek naar een smaakvolle, originele soep? Dit recept voor vegan misosoep met tofu, gember en shiitake is supermakkelijk, voedzaam en zó lekker!
Soort gerecht:
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Bereidingstijd:
10
minutes
minutes
Totaal:
20
minutes
minutes
Porties:
4
porties/ personen
Ingrediënten
▢
3
el
rode miso
▢
2,5
cm
verse gember
,
geraspt
▢
½
tl
groentebouillonpoeder
▢
200
g
verse shiitakes
,
in plakjes
▢
200
g
verse stevige tofu
,
in blokjes van 1 cm
▢
100
g
babyspinazie
▢
3
grote
bosuien
,
schoongemaakt en in ringen van 1 cm, voor de garnering
Bereiding
Voeg 800 milliliter water toe aan een steelpan of wok op hoog vuur en breng het aan de kook. Zet het vuur dan middelhoog en laat het sudderen.
Voeg de miso, gember en het bouillonpoeder toe en roer net zolang tot de miso en het bouillonpoeder opgelost zijn.
Voeg dan de shiitakes en tofu toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes koken.
Voeg tot slot de spinazieblaadjes toe en roer net zolang tot ze geslonken zijn. Garneer met de bosuiringen en serveer meteen.
Extra informatie
Recept en foto uit Asian Green van Ching-He Huang. Uitgeverij: Becht (€20, 99).
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!
Tag
@bevegan.be
en gebruik de hashtag
#bevegan