Vegan voor de vissen, maar wel fan van de vissmaak en textuur? Probeer dit recept voor vegan viskoekjes dan eens. De vegan mayonaise vind je in de meeste supermarkten of kan je gemakkelijk zelf maken.
Breng in een pan water aan de kook en voeg de aardappels toe. Kook ze 20-25 minuten, tot ze zacht zijn. Giet ze af en stamp ze tot een gladde puree. Laat de aardappelpuree een beetje afkoelen.
Verdeel de stukken jackfruit in slierten en gooi alle taaie delen weg. Voeg de slierten toe aan de aardappelpuree, samen met de mayonaise, bosuien en peterselie. Breng het geheel op smaak met een flinke snuf zeezout en zwarte peper en roer alle ingrediënten door elkaar.
Neem hoopjes van het mengsel ter grootte van een eetlepel en vorm er platte burgers van met een doorsnee van circa 5-6 centimeter. Leg ze op een bord en zet ze vervolgens 1 uur in de koelkast (dit helpt om ze steviger te maken, zodat je ze makkelijker kunt bakken).
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de burgers op middelhoog vuur in 5 minuten aan één kant goudbruin. Keer ze met behulp van een tang en bak ze nog eens 5 minuten aan de andere kant. Haal ze uit de pan en houd ze warm terwijl je de resterende burgers bakt. Serveer ze lekker warm
Extra informatie
Tip: Bak de viskoekjes zonder vis in verschillende porties (maximaal vier burgers per keer), zodat je pan niet te vol is en je de burgers makkelijk kunt keren en bakken.Recept en foto uit 5 ingrediënten vegan van Katy Besko. Uitgeverij: Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan