Til je ontbijtbowl met havermout naar een hoger niveau met dit vegan recept voor appeltaart-havermoutpap. Opstaan zal een pak makkelijker worden als dit warme ontbijt met appeltjes in het vooruitzicht ligt.
Toppings: pecannoten, plantaardige yoghurt en ahornsiroop
Bereiding
Doe de stukjes appel in een kleine kookpot met 50 ml water, de kokosbloesemsuiker en 1⁄2 tl kaneel. Kook ze op een middelhoog vuur tot het water is opgelost en de appeltjes zacht zijn. Je kan altijd een beetje extra water toevoegen en de appeltjes verder doorkoken.
Doe de havermout, de plantaardige melk, de ahornsiroop, 1⁄2 tl kaneel, het vanille-extract en zeezout in een kleine kookpot en verwarm op een middelhoog vuur.
Laat de havermout, terwijl je goed mengt, indikken tot je de gewenste textuur bereikt.
Doe de havermout in een kommetje, leg de appeltjes erbovenop of meng ze onder de havermout.
Serveer met plantaardige yoghurt, stukjes pecannoten en eventueel ahornsiroop.
Extra informatie
Recept en foto uit Dinner Served van Morgane Van Marcke. Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts.Foto’s: Maarten Van Meerbeek.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan