Vegan noedelsoep met zoete aardappel, gember en kurkuma
Dit recept voor vegan noedelsoep met zoete aardappel, gember, miso en kurkuma is een echt smaakbommetje. Bovendien zet je al in 25 minuten een dampende kom op tafel.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd: 25 minutesminutes
Porties: 2porties/ personen
Ingrediënten
2elplantaardige olie
2teentjes look, fijngesnipperd
4lente-uien, het witte gedeelte, fijngesneden
750mlgroentebouillon
1blikkokosmelk (400 ml)
1stukjeverse gember (± 3 cm), geraspt
1tlkurkumapoeder
1grotezoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
Verwarm de plantaardige olie in een middelgrote kookpot op een middelhoog vuur en voeg de versnipperde look en fijngesneden lente-ui toe. Stoof 2 minuten aan.
Voeg de groentebouillon, de kokosmelk, de geraspte gember en het kurkumapoeder toe en breng zachtjes aan de kook.
Voeg, wanneer de soep kookt, de zoete aardappel toe en laat 4 minuten op een zacht vuurtje koken. Voeg in de laatste minuut de witte misopasta en de verse spinazie toe. Haal de soep dan van het vuur.
Kook de ramennoedels in gezouten water in een aparte pot volgens de instructies op de verpakking, laat uitlekken en spoel af met koud water.
Verwarm 1 el kookolie in een aparte pot op een middelhoog vuur en stoof de shiitakes goudbruin. Haal de pan van het vuur en blus de champignons met 1 el sojasaus.
Verdeel de soep over twee kommen, voeg de ramennoedels toe en werk af met de gebakken champignons.
Serveer met sesamzaad, een beetje limoensap en wat korianderblaadjes.
Extra informatie
Recept uit Dinner Served van Morgane Van Marcke. Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts.Foto’s: Maarten Van Meerbeek.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan