Vegan vleesballetjes : het lijkt een contradictie, maar met vegan gehakt hoeft het dat zeker niet te zijn! Dat bewijst dit recept voor vegan köfte met volle overtuiging, smakelijk!
Soort gerecht: Bijgerecht, Lunch, Snack
Bereidingstijd: 45 minutesminutes
Porties: 4porties/ personen
Ingrediënten
Voor de köfte:
400gGreenway gehakt , of ander rauw plantaardig gehakt
Indien je zelf de köftekruiden maakt: meng de kruiden met elkaar.
Hak de noten fijn in een keukenmachine. Zorg dat het geen puree wordt; er mag nog een beetje textuur in zitten. Rooster vervolgens de noten in een droge pan op hoog vuur tot ze beginnen te bruinen. Haal de noten uit de pan en laat afkoelen.
Snijd de ui, knoflook, rode paprika, verse koriander en chilipeper heel fijn of hak ze fijn in een keukenmachine en meng ze samen met de droge kruiden, de geroosterde nootjes en het gehakt. Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
Rol het gehaktmengsel vervolgens in kleine köfteballetjes en bak ze een 4-tal minuten goudbruin in wat vetstof.
Maak nu de mojo verde: mix de groene paprika met de overige ingrediënten in een maatbeker met staafmixer of in een keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de hete köftes met de mojo verde en geniet.
Extra informatie
Recept en foto uit No Meat. No Nonsense van Paul Florizoone, uitgeverij Lannoo.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan