Een originele vegan gratinschotel van knolselder die je kan serveren als bijgerecht in een feestmenu.
Soort gerecht: Bijgerecht
Bereidingstijd: 1 hourhour
Porties: 4personen
Ingrediënten
1,5kgknolselder, met schil
400mlplantaardige room
¾tlzout
50mlolijfolie
3tenenlook, gepeld
½citroen, uitgeperst
1rode ui
Snuif peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C heteluchtstand.
Schil de knolselder en snij in dikke plakken van 2,5 cm breed.
Mix de plantaardige room met het zout, peper, de tenen look en het sap van een halve citroen.
Neem een ronde taartvorm.
Neem een dunschiller of mandoline en maak dunne, lange plakken van de knolselder.
Plaats de knolselderstroken in ringen zodat je een ronde cirkel van linten krijgt. Duw ze wat tegen elkaar aan zodat ze stevig staan. Vul zo de taartvorm.
Ontdoe de rode ui van zijn schil en halveer. Leg ze in het midden van de taartvorm als hart van jouw knolselder rozet.
Doe de plantaardige room in een kookpotje en breng kort aan de kook. Giet de warme room gelijkmatig over de rozet.
Neem een borsteltje en smeer het bovenste oppervlak, inclusief uien in met olijfolie.
Zet in de oven voor 30-40 minuten tot de knolselder zacht is.
Extra informatie
Recept en foto's van Toos VergoteServeertip: Maak met een vork krulletjes zoals je dat met pasta zou doen en presenteer zo op een bord of zet op tafel als bijgerecht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan