Vegan aardappelkroketten, uit het vriesvak (24 stuks)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C heteluchtstand.
Verwarm de friteuse voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de kroketjes.
Zet een grote kookpot op het vuur.
Snij een ui in ringen, voeg olijfolie toe aan de kookpot en bak de ui glazig.
Voeg de 400 ml water, de bouillon, de sojasaus en de rode wijn toe. Voeg tijm, rozemarijn en laurierblaadjes toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten stevig koken.
Zet na 10 minuten de saus op een laag vuur. Meng het maïszetmeel met 100 ml water en voeg al roerend toe aan de saus. De saus zal al roerend traag maar zeker indikken.
Snij de wortel in hele dunne plakjes en voeg toe aan de kookpot.
Snij de boschampignons in 4 en bak in een klein beetje olie in een pan op hoog vuur goudbruin. Voeg daarna toe aan de kookpot.
Bak in de pan de vegan kipstukjes in wat olie goudbruin en voeg toe aan de saus.
Laat minstens een half uur traag sudderen onder af en toe roeren.
Neem de appeltjes en steek het klokhuis uit. Leg ze in een ovenschaal. Giet in de ovenschaal een scheutje water. Vul de appeltjes met de veenbessenconfituur. Zet 30-35 minuten in de oven.
Zodra alles bijna klaar is bak je de kroketten volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
Extra informatie
Recept en foto's van Toos VergoteTip: het stoofpotje kan je tot 2 dagen op voorhand maken. Zo hoef je het de dag zelf enkel op te warmen.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan