Koud voorgerecht: vegan tartaar met tuinkers en rijstkrokant
Een feestelijk vegan voorgerecht dat weinig moeite kost voor een indrukwekkend resultaat. Start je vegan diner met deze tomatentartaar.
Soort gerecht: Voorgerecht
Bereidingstijd: 40 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
400gtomaten
100gtuinkers
1rode ui
1elkappertjes
olijfolie
rijstpapier
frituurolie
zout
peper
Bereiding
Zet de friteuse aan en verwarm voor tot 175°C heteluchtstand.
Snij de tomaten in 4 en verwijder de zaadjes en het vocht.
Snij de tomaten tot kleine blokjes en zet aan de kant in een kommetje.
Snij de rode ui in kleine blokjes.
Meng de tomaten, de helft van de tuinkers, de ui en de kappertjes onder elkaar in een kom.
Voeg 4 el olijfolie toe.
Kruid met peper en zout naar smaak.
Breek de rijstvellen in grote stukken.
Zodra de friteuse op temperatuur is kan je 4 tot 5 stukken rijstvel per keer in de friteuse doen. Wanneer je ze in het vet doet, moeten ze van vorm veranderen tot de typische kroepoekvorm. Dit is je rijstkrokant. Wacht niet tot ze bruin worden.
Zodra de stukken helemaal wit zijn geworden leg je ze op een ovenplaat.
Overstrooi meteen met zout en laat afkoelen.
Dresseer de tomatentartaar in een ring op een bord. Werk af met een extra scheutje olijfolie, een rijstkrokant en de overblijvende tuinkers.