Vegan lunchbox: sushidriehoekjes met tempeh en rode biet
Sushisandwiches zijn een leuke manier om restjes te verwerken tot een kleurrijke lunch. Gebruik restjes rijst, seizoensgroenten en tofu of tempeh als vulling op een vel nori en vouw er vrolijke driehoekjes van.
Soort gerecht: Brunch, Lunch, Snack
Bereidingstijd: 30 minutesminutes
Porties: 8driehoeken
Ingrediënten
1appel
1rode biet
1tlzout
4norivellen
3cupsvolle rijst, gekookt
1avocado, in maantjes gesneden
tempeh, gebakken en in schijfjes gesneden
4bladerenpaksoi, groene deel
Voor erbij:
veldsla
noten
frambozen
Bereiding
Rasp de appel en de rode biet, kneed 1 minuut goed door met het zout. Leg een norivel met de glanzende kant op een iets groter stuk plasticfolie.
Knip onderaan in het midden verticaal tot halverwege het vel. Visueel kun je je nu voorstellen dat er vier aparte ‘vakjes’ op het vel zijn. Linksonder leg je een dun laagje appel-rode biet. Linksboven schijfjes avocado.
Rechtsboven een dun laagje rijst met een paar schijfjes tempeh. Rechtsonder een dun laagje rijst met een blad paksoi.
Vouw de linkeronderkant van het norivel naar boven. De appel-rode-bietbereiding ligt nu op je avocado. Vouw dit pakje dan naar rechts en tot slot vouw je het naar beneden.
Wikkel strak in de folie en laat even rusten in de koelkast.
Bevochtig een scherp mes en snijd de sushipakjes nu van hoek naar hoek, zodat je driehoeken krijgt.
Vul je lunchbox met de sushidriehoeken, veldsla met noten en frambozen.
Bekijk in de video hoe je de driehoekjes vouwt en ontdek hoe je kan variëren met de vulling!
Extra informatie
Tip: In plaats van tempeh kan je ook gemarineerde tofu gebruiken. Ook de groenten kan je aanpassen naargelang het seizoen.Recept en foto uit Het Vegan Plan van Kim Vercoutere. Uitgeverij Lannoo.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan