Op zoek naar een lekker, gezond én budgetvriendelijk vegan stoofpotje? Je bent aan het juiste adres! Voor niet-pinda-fans: ook lekker met kokosroom!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 5 minutesminutes
Bereidingstijd: 40 minutesminutes
Porties: 3porties/ personen
Materiaal
2 kookpotten
Rasp
Snijmesje
Ingrediënten
2grote zoete aardappels, ongeveer 600 g
1grote ajuin
3teentjeslook
2wortels
2blikkentomatenblokjes, 800 g
3elpindakaas
1blikkidneybonen, 400 g
1elverse gember, ongeveer 15 g
½bouillonblokje
1tlkomijnpoeder
1tlkaneel
½tlcayennepeper
Peper
Zout
Serveer met rijst, couscous of brood
Bereiding
Voorbereiding:
Snij de ajuin fijn.
Schil en rasp de verse gember.
Schil de teentjes look en snij ze in zeer fijne stukjes.
Schil de wortels en de zoete aardappels en snij beide in blokjes.
Laat de kidneybonen uitlekken.
Bereiding:
Warm een scheutje olijfolie in een pot. Voeg de ajuin en de look toe en bak tot ze glazig zijn op een middelhoog vuur.
Voeg de verse gember, het komijnpoeder, het kaneelpoeder en de cayennepeper toe en roerbak een minuutje verder.
Voeg de wortel en de zoete-aardappelblokjes toe en meng alles goed door.
Giet er de tomatenblokjes bij, het halve bouillonblokje en drie eetlepels pindakaas. Vul 1 leeg blik van de tomatenblokjes met water en voeg ook dit toe.
Laat alles verder sudderen tot de zoete aardappels gaar zijn. Dit duurt afhankelijk van de grootte van je zoete-aardappelblokjes zo’n 30 minuten.
Voeg wanneer de zoete aardappel gaar is de kidneybonen toe en laat alles nog enkele minuutjes verder garen.
Kruid af met peper en zout. Als je graag een wat pikanter stoofpotje hebt dan kan je gerust nog wat extra cayennepeper toevoegen.
Afwerking:
Serveer het stoofpotje met rijst, couscous of brood.
Extra informatie
Tip: Als je niet zo’n fan bent van de smaak van pinda’s dan kan je de pindakaas vervangen door kokosroom. Je gebruikt in dit geval wel best wat meer.Recept van vrijwilliger Marth. Ook interesse in vrijwilligerswerk, contacteer ons hier.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan