Appel- en kaneelgirasole met sinaasappelsiroop en kokosyoghurt
Laat je verrassen door de frisse combinatie van sinaassiroop en kokos met deze dessertpasta! Een ideaal dessert om een mooi feestmenu in stijl af te sluiten.
Meng het sinaasappelsap met de suiker, sap van 1 citroen en de zeste van 1 sinaasappel.
Verhit een pannetje, breng de koude vloeistof er in over en verhit op een hoog vuur tot het begint te koken. Laat 5 minuten al roerend doorkoken. Zo kan de suiker smelten en de siroop indikken.
Meng de kokosoyoghurt met het vanille-extract.
Rasp de zeste van een sinaasappel.
Breng intussen een kookpot met water aan de kook en kook de girasole 3 minuten.
Serveer alles op een bordje en bestrooi met de zeste van sinaasappel.
Extra informatie
Tip: De siroop kan je tot een paar dagen op voorhand maken. Ze bewaart goed in een afgesloten flesje of potje in de koelkast.Recept van Fabrizio & Friends, partner van Try Vegan. Foto: Toos Vergrote
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan